„Tainele meseriei de bucătar”
Iniţiată de elevii claselor de bucătari – şcoala profesională din cadrul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea”, în parteneriat cu elevi de clasa a VIII-a ai Şcolii Gimnaziale „Ovid Densuşianu” şi cu sprijinul dnei Graură Daniela, director al „Obiceiuri din ţinut” SRL, campania „Tainele meseriei de bucătar” s-a desfăşurat pe trei coordonate: argumente pro meseria de bucătar, dialog despre ce, cum şi când mâncăm şi preocupare pentru viaţa sănătoasă.
Primele două coordonate au fost atinse pe parcursul activităţii organizată joi, 24 noiembrie, la atelierul-şcoală a liceului, în cadrul Săptămânii „Şcoala Altfel” pentru elevii de gimnaziu. O lecţie interactivă despre alimente sănătoase şi modul lor de preparare, despre creativitate şi pasiunea de a găti, despre munca în echipă şi, de ce nu, despre prietenie.
Ultimele două coordonate s-au aflat la baza unei alte activităţi, desfăşurată vineri, 25 noiembrie, în acelaşi atelier-şcoală. Elevii de la Liceul Şenchea au avut ca invitaţi bobocii clasei I C de la Colegiul Naţional „Radu Negru”. Însoţiţi de dna învăţătoare Constantin Monica, aceştia au descoperit rolul şi locul fructelor şi legumelor în alimentaţia sănătoasă şi au „dat note” bucătarilor care le-au pregătit masa de prânz. O experienţă benefică ambelor părţi!
Activităţile nu ar fi fost posibile fără implicarea şi dăruirea cadrelor didactice – Monea Silvia, Vijoli Mihaela, Maican Roxana – şi fără sprijinul dnei Graură Daniela, care a asigurat nu doar materia primă necesară preparatelor, dar şi cunoştinţe împărtăşite din experienţa personală.